Ο τόπος μου

Share

Φίλες και φίλοι μου,
Γεννήθηκα και μεγάλωσα σ΄αυτόν τον τόπο και είδα τη σταδιακή του μεταμόρφωση από “χωριό” σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Οι χωματόδρομοι, τα χωράφια και οι στάβλοι που χρωμάτιζαν τις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων, αντικαταστάθηκαν με πολυκατοικίες, πολυσύχναστους ασφαλτόδρομους και πολύβουα μαγαζιά. Πολλοί νέοι κάτοικοι προστέθηκαν στον παλιό πληθυσμό και ο ενιαίος πια Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου έγινε ο 2ος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδος.
Δεν ήταν όμως ανάλογη και η τύχη του. Σε έναν τόσο πυκνοκατοικημένο δήμο, πολλά θα έπρεπε να είχαν ήδη γίνει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Οι πολίτες θα έπρεπε να έχουν εξασφαλισμένα τα αυτονόητα:

  • μια παιδική χαρά, ένα πάρκο για να παίξουν τα παιδιά τους.
  • σωστές υποδομές σχολικής στέγης για να μορφωθούν κατάλληλα.
  • πάρκινγκ και καλούς δρόμους για να κυκλοφορήσουν ανεμπόδιστα.
  • αθλητικές εγκαταστάσεις κάθε είδους για να γυμναστούν.
  • πολιτιστικές εκδηλώσεις και πάσης φύσεως δρώμενα για να ψυχαγωγηθούν.
  • άρτιες υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής στήριξης για όλους και ιδιαίτερα για τους αναξιοπαθούντες και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • καθαρότερο περιβάλλον με τακτική αποκομιδή απορριμάτων, συντήρηση δρόμων και φρεατίων,έλεγχο των ρύπων της ατμόσφαιρας με αντίστοιχη λήψη μέτρων και δημιουργία χώρων πρασίνου σε κάθε γειτονιά.

Γνώμονας και κριτήριο για τον καθένα που ζητάει τη ψήφο του δημότη, πρέπει να είναι η αγάπη για τον τόπο και όχι οι προσωπικές φιλοδοξίες, οι κομματικές τοποθετήσεις ή τα όποια αλισβερίσια και ρουσφέτια. Είναι τουλάχιστον αναξιοπρέπεια να θέλεις να κερδίσεις την προτίμηση του πολίτη, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου προσωπικά οφέλη. Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, οικονομικής και κοινωνικής,όπου πολλοί έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας, κάτι τέτοιο προκαλεί το συνάνθρωπό μας… και η κρίση γίνεται πλέον και ηθική…
Φτάνει πια! Οχι στην απληστία και στην εξαπάτηση! Κανείς δεν τρώει πια “κουτόχορτο” και ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του!

Εμείς “δεν ξεκινάμε από την αρχή”! Ξεκινάμε από το τέλος, το τέλος του ξεπεσμού και της παρακμής του τόπου, το τέλος της κοροϊδίας των πολιτών, το τέλος όλων αυτών που ταλανίζουν το Δήμο μας, είτε λόγω απραξίας, είτε λόγω ολιγωρίας ή συμφέροντος!
Με κύριο εφόδιο τους την ποιότητα ψυχής, πολλοί άξιοι και έντιμοι άνθρωποι με τίμησαν με τη συμμετοχή τους στο συνδυασμό μας!
Δεν είμαστε “Μεσσίες” ή “Σωτήρες”. Είμαστε απλοί άνθρωποι σαν τον καθένα, που καταξιωθήκαμε καταρχήν στο δικό μας χώρο και κατόπιν με αγάπη για τον τόπο και αξιοπρέπεια διεκδικούμε την τιμητική προτίμηση του κάθε δημότη.
Πονάμε τον Δήμο μας και ονειρευόμαστε μια πόλη με κοινωνικό πρόσωπο απέναντι στους πολίτες, με ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους, με αξιοπρεπές περιεχόμενο και όμορφη εικόνα στα μάτια και την ψυχή τους!
Γι’ αυτό σας θέλουμε συνοδοιπόρους, κριτές και συμβούλους σε οτιδήποτε απασχολεί τη διαβίωση σας και υποσχόμαστε να πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν!
Έμπνευση και σκοπός μας να δώσουμε Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα