Αθανασιάδου Όλγα

Share

Η κα Όλγα Αθανασιάδου γεννήθηκε το 1969 στη Θεσσαλονίκη όπου και μένει. Σπούδασε οικονομικά με εφαρμοσμένη λογιστική και μιλάει αγγλικά. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Νέδο Βασίλειο, μαζί με τον οποίο διατηρεί στη Χρυσή Αμμουδιά Θάσου το κατάστημα εστίασης “Θάλασσα”.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, μιας κόρης φοιτήτριας της Γυμναστικής Ακαδημίας Σερρών και ενός γιου φοιτητή της σχολής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κα Όλγα Αθανασιάδου διατέλεσε Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Γραμματέας στο Σύλλογο του 4ου ΓΕΛ Ευόσμου και Δ. μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ευόσμου με διαρκή παρουσία στη Διοίκηση καθώς υπήρξε και εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων του νομού Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών και του λογοτεχνικού περιοδικού “Πνευματική Ζωή”. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι μέλος της Αμφικτυονίας Ελληνισμού και νυν μέλος της ΕΛΒΕ. Μάλιστα, υπήρξε εξαιρετική παρουσιάστρια σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα που διοργάνωσε η Αμφικτυονία στο ξενοδοχείο “Porto Palace”.

Έχει εκδώσει μέχρι τώρα δύο βιβλία, το 2015, το μυθιστόρημα “Τσάντα Πράντα” και το δοκίμιο “Η άγνωστη μάνα στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης”, και τα δύο “Εκδόσεις Ήλεκτρον-ΕΟΕ”. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εκδόσεις Ήλεκτρον αξιολογώντας το έργο της επέλεξαν να εκδώσουν οι ίδιες τιμής ένεκεν και τα δύο βιβλία της.

Παρουσιάσεις των βιβλίων της κας Όλγα Αθανασιάδου έχουν γίνει στο ΦΙΞ της Θεσσαλονίκης και στο ξενοδοχείο Καψής, καθώς επίσης και στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Ευόσμου όπου προλόγισε για τη συγγραφέα ο πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είναι και θείος της.

Τώρα ετοιμάζει ένα ιστορικό μυθιστόρημα με τίτλο “Θεοφανώ-μάγισσα ή αγία;”. Τέλος, εκτός από πεζογράφος είναι και ποιήτρια με πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Γενικά η κα Όλγα Αθανασιάδου είναι ένας άνθρωπος με έντονες ανησυχίες και αναζητήσεις. Αγωνίζεται από το δικό της μετερίζι έχοντας ως όπλο τη γραφή και την πένα για το σεβασμό στη ζωή και τις αξίες. Έχει, όμως, και ένα άλλο σημαντικό εύσημο-προνόμιο λίγων, την απλότητα και τη σεμνότητα που έχουν λίγοι δημιουργοί, οι αληθινοί.

Αγαπά την οικογένεια, την Πατρίδα και προ πάντων το Χριστό το Δημιουργό των πάντων. Θεωρεί τον εαυτό της ένα απλό δημιούργημα του μεγάλου Δημιουργού και έτσι μεταβιβάζει κάθε έργο της που η ίδια γέννησε με το μυαλό και τα χέρια της στα χέρια του Ύψιστου, γιατί νιώθει ότι Αυτός την οπλίζει με τη δύναμη για ότι κάνει.