Βάρσαμα Μαρία

Share

Υποψήφια Διδάκτορας Ειδικής Αγωγής και Φυσικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Υποψήφια Διαμερισματική σύμβουλος Ευόσμου.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαρτίου και τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στον Εύοσμο. Αποφοίτησα με υποτροφία από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στη Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Για τις σπουδές μου έλαβα υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) λόγω της υψηλότερης βαθμολογίας στο έτος μου. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση από το Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου με αντικείμενο την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Υποψήφια Διδάκτορας Ειδικής Αγωγής και Φυσικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Για τη περαίωση της διδακτορικής μου διατριβής έλαβα υποτροφία από το ΙΚΥ ως νέα ερευνήτρια λόγω της καινοτομίας της έρευνας μου πάνω στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, ανάμεσα σε 34 επιστήμονες του Κλάδου. Κατέχω επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα  και γνωρίζω τη γραφή Braille.

Σήμερα συνεχίζω τις σπουδές μου παρακολουθώντας το επιμορφωτικό πρόγραμμα πάνω στη “Ψυχολογία και τη Προπονητική Ζωής” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχω λάβει τρεις τιμητικές διακρίσεις από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ελλήνων Ποιητών και έχω καταλάβει την 1η θέση σε Πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης. Υπήρξα παίκτρια Εθνικής Ελλάδος στο άθλημα της Χειροσφαίρισης.

Έχω εργαστεί στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, στη Helexpo και τα τελευταία χρόνια κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα, εφόσον εργάζομαι ως δασκάλα zumba στον δήμο Ευόσμου. Έχω συνεργαστεί με πάνω από 20 σχολές χορού και γυμναστήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.  Είμαι πιστοποιημένη δασκάλα zumba, zumba kids, Aqua zumba, Burlex και personal trainer.

Ως χορογράφος έχω συνεργαστεί με τον Πάνο Μεταξόπουλο και τον Τάκη Βαμβακίδη. Είχα τη χαρά να χορογραφήσω τη Ποντιακή Παράσταση “Γόβα Παρθένα” του Δ. Πιπερίδη και να συνεργαστώ με τον Τρύφωνα Σαμαρά, τον Αλέξη Παρχαρίδη και την Έρικκα Νικολαϊδου.

Υπήρξα Εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου εργάστηκα ως παιδαγωγός και δασκάλα zumba, στον Τομέα Εικαστικών Παρεμβάσεων του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου και στο “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”  όπου απασχολήθηκαν ως παιδαγωγός στις διάφορες δράσεις του.

Αγαπώ την Πολιτισμική και Πολιτιστική μας κληρονομιά και την ιστορία της Ελλάδας για αυτό έχω υλοποιήσει  προγράμματα Μουσειακής Αγωγής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Λαογραφικό Μουσείο Σαμοθράκης και στο Εθνολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Συμμετείχα εθελοντικά σε μαραθώνιους zumba για την οικονομική ενίσχυση Μ.Κ.Ο και ευπαθών  κοινωνικών ομάδων. Έχω δώσει διαλέξεις σε πλήθος συνεδρίων σε Παγκόσμιο επίπεδο πάνω στην Εκπαίδευση.

Είμαι περήφανη μητέρα του μικρού Νικήτα που είναι 2 ετών.