Δραγατά Καλλιόπη (Κέλλυ)

Share
  • Γεννήθηκα το 1992 στην Κοζάνη. Μεγάλωσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και από το 2000 κατοικώ στον Εύοσμο. Είμαι κόρη του Δημήτρη και της Λουΐζας, επιχειρηματιών της περιοχής μας – οι οποίοι επιτέλεσαν καθοριστικές λειτουργίες για την πνευματική μου καλλιέργεια, καθώς και για την ομαλή ενσωμάτωσή μου στις κοινωνικές διαδικασίες – και αδελφή του ειδικευόμενου Γενικού Ιατρού, Γιάννη.
  • Μαθήτευσα διαδοχικά στο 1ο Δημοτικό, στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου απ’ όπου αποφοίτησα και εισήχθην στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ το 2010, στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής. Αφού εκπόνησα την πρακτική μου άσκηση στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, στο 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στο 1ο Γυμνάσιο Α.Τούμπας και την έρευνά μου «Η διδασκαλία στο πολυπολιτισμικό σχολείο» στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, ορκίστηκα Φιλόλογος με ειδίκευση στον Παιδαγωγικό τομέα το 2014, έχοντας υπάρξει μέλος των μαθητικών και φοιτητικών συμβουλίων.
  • Το πάθος μου για τη διδασκαλία των φιλολογικών εκπαιδευτικών αντικειμένων και η πίστη μου στις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής, με οδήγησαν στην εκπαίδευση, την οποία υπηρετώ από το 2014 παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα. Παράλληλα έχω εργαστεί σε ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ως υπεύθυνη οργάνωσης και λειτουργίας, διαχείρισης και συντονισμού ομάδας και ως αποκλειστική αρμόδια ενισχυτικής διδασκαλίας όλων των τάξεων.
  • Φυσικά από τα φοιτητικά μου χρόνια εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση , η οποία σχετίζεται με τη μεταποίηση, τη συσκευασία και την εμπορία αλλαντικών και τυροκομικών, καταλαμβάνοντας κυρίως τις θέσεις της digital manager και της υπευθύνου διατήρησης του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000), κατόπιν σχετικής εκπαίδευσης από ανάλογο φορέα του ΕΦΕΤ.
  • Πέρα από τη γνώση Αγγλικών, Γαλλικών και Η/Υ, οι σπουδές μου έχουν εμπλουτιστεί παρακολουθώντας πλήθος συνεδρίων και ημερίδων συναφών με τις μαθησιακές δυσκολίες, το σχολικό εκφοβισμό, τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στην εκπαίδευση, καθώς και τη διαχείριση της τάξης και των σχολικών μονάδων.
  • Η ενασχόλησή μου από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό (water polo, βόλεϊ, ενόργανη και ρυθμική γυμναστική) συνέβαλε στην ανάπτυξη της ομαδικότητας και στην ανάληψη της προσωπικής ευθύνης για το συλλογικό σκοπό.
  • Η αγάπη μου για τους παραδοσιακούς χορούς αναπτύχθηκε κατά τη συμμετοχή μου σε ανάλογα τμήματα της Χριστιανικής Νεανικής Κίνησης Ευόσμου (Κατακόμβης), όπου αργότερα το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης με ώθησε να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως φιλόλογος στα φροντιστήρια αυτής.
  • Την καλλιτεχνική μου ανησυχία τροφοδότησαν οι σπουδές μου στο Κλασσικό Πιάνο και στη Θεωρία της Μουσικής, αλλά και το ενδιαφέρον μου για το θέατρο από τα μαθητικά μου χρόνια –παίρνοντας μέρος σε μαθητικούς αγώνες θεάτρου- έως και σήμερα που είμαι ενεργό μέλος της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου μας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού-Εύοσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, μου έκανε την πρόταση να συμβάλλω στον αγώνα του συνδυασμού του, με βασικό μέλημά του να επέλθει η «Νέα Πνοή» στο Δήμο μας. Γνωρίζοντας το ήθος του, την αυθεντικότητά του, τον επαγγελματισμό του και τις δημιουργικές του προτάσεις για την επίλυση βασικών προβλημάτων, κατόπιν ώριμης σκέψης, αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές για τους εξής λόγους :
Ως νέα ηλικιακά πολίτης που μέσω των σπουδών μου και της εργασιακής μου δραστηριότητας απέκτησα ακαδημαϊκή και κοινωνική κατάρτιση , οφείλω να παρατηρώ, να ενημερώνομαι και να προβληματίζομαι για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία που ζω, αλλά και να παρακινώ και άλλους νέους και νέες να δείξουν ενδιαφέρον για το κοινό καλό, ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί ένα φιλικό και ανθρώπινο τόπο διαβίωσης.
Ως εκπαιδευτικός, διδάσκοντας  στους μαθητές και στις μαθήτριές μου την αξία της πολιτικοποίησης, δεν θα μπορούσα να μην επιδιώκω η ίδια να συνεργάζομαι με τους συμπολίτες μου για την επίλυση πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων του Δήμου μας.
Ως γυναίκα που ζει στην Ελλάδα του σήμερα ,στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και ο πολιτισμός, είναι απαραίτητο να σκέφτομαι και να πράττω ανεξάρτητα σύμφωνα με τη δική μου προσωπικότητα στην κοινωνία. Θεωρώ υποχρέωση όλων των γυναικών του τόπου μας να επιζητούμε να αποτελούμε βασικό κομμάτι του εκλογικού σώματος, καθιστώντας ακόμα πιο σύνθετο το ρόλο μας.

Με όρεξη για δουλειά και προσφορά, ενθουσιασμό, δυναμισμό και ευαισθησία, διεκδικώ συνδυάζοντας τη συντήρηση με την πρόοδο:
-έναν επαρκή αριθμό καθαρών σχολικών μονάδων, κατάλληλων να καλύψουν τις ανάγκες όλων των μαθητών και μαθητριών του Δήμου μας , με άρτια υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονα μέσα διδασκαλίας
-την αξιοποίηση των σχολικών βιβλιοθηκών, δημιουργία νέων και εμπλουτισμό των παλαιών
-ειδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης, πνευματικής ανάπτυξης και ψυχαγωγίας, οι οποίοι θα παρέχουν ευκαιρίες  ανάδειξης των ταλέντων των παιδιών-νέων, προςεπίτευξη των στόχων τους
-έναν πράσινο Δήμο, την προστασία και την αναβάθμιση του τοπικού φυσικού περιβάλλοντος, καθώς αυτό αποτελεί το πλαίσιο διαβίωσης και ανάπτυξης όλων μας
-την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ανέλιξη της αγοράς της περιοχής
-πάρκινγκ, ασφαλτοστρώσεις και ασφάλεια

Με εκτίμηση,
Δραγατά Καλλιόπη (Κέλλυ)