Δραγκιώτη-Περηφανοπούλου Αθανασία

Share

Γεννήθηκα μεγάλωσα και κατοικώ στον Εύοσμο και συγκεκριμένα στην Κ. Ηλιούπολη (Λούξ). Η μητέρα μου Ελένη Ποταμιάνου και η οικογένεια της κάτοικοι της περιοχής άνοιξαν το 1959 το πρώτο παντοπωλείο-καφενείο. Στα μετέπειτα χρόνια ο πατέρας μου Δημήτρης Δραγκιώτης, επιπλοποιός διατηρούσε δικό του εργαστήριο επίπλων στην ίδια περιοχή.

Μαθήτευσα στο 10ο δημοτικό σχολείο & στο 3ο γυμνάσιο Ευόσμου. Αποφοίτησα από το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Θεσσαλονίκης. Σπούδασα λογιστική και γνωρίζω αγγλικά. Έπειτα φοίτησα στην σχολή κατάρτισης στελεχών κατασκηνώσεων του υπουργείου Πρόνοιας και στα νεανικά μου χρόνια απασχολήθηκα ως ομαδάρχισσα σε παιδικές κατασκηνώσεις. Παρακολούθησα μαθήματα αρχαιολογίας, ιστορίας & τέχνης στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και μαθήματα φωτογραφίας στο τμήμα της ΧΑΝΘ λαμβάνοντας μέρος σε εκθέσεις.

Εργάστηκα για 10 χρόνια σε λογιστήρια εμπορικών εταιριών ενώ παράλληλα συμμετείχα σε εθελοντικές δράσεις. Από το 1996 έχω ορκιστεί εθελόντρια (αδελφή νοσοκόμα) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης. Επίσης έλαβα μέρος ως εθελόντρια στην περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σε προγράμματα ενημέρωσης για την προστασία της φύσης και της άγριας ζωής στην Ελλάδα. Ήμουν στην ομάδα εθελοντών στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στα μέσα της δεκαετίας του 90′ υπήρξα μέλος της θεατρικής ομάδας του Δήμου Σταυρούπολης και μέλος της χορωδίας νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είμαι μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Ευόσμου και του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιούπολης.

Από το 2002 είμαι παντρεμένη με τον Χρήστο Περηφανόπουλο και έχουμε την ευλογία να είμαστε γονείς δύο υπέροχων κοριτσιών της Αλίκης και της Ελένης.