Κορωνίδου Αλεξάνδρα

Share

Γεννήθηκα το 1963 στην Ηλιοκώμη Σερρών. Το 1965 οι γονείς μου Παναγιώτης από τη Σταυρούπολη Ξάνθης και Πολύμνια από την Ηλιοκώμη Σερρών αναζήτησαν στον Εύοσμο μια καλύτερη προοπτική ζωής για την αδελφή μου Χρυσάνθη και για μένα.

Η μαθητική μου ζωή ξεκίνησε στο 1ο Δ. Σ. Ευόσμου και συνεχίστηκε στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Ευόσμου.

Σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας, κατόπιν στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Το 2005 με βρίσκει απόφοιτη του Διδασκαλείου «Δ. Γληνός» με κατεύθυνση την ειδική αγωγή.

Το 1988-90 υπηρέτησα ως δασκάλα σε ακριτικά χωριά της Πέλλας και της Καστοριάς.

Από το 1990 εργάζομαι σε σχολεία του Ευόσμου. Υπηρέτησα στο 11ο Δ.Σ. Ευόσμου καθώς και στο 7ο Δ.Σ. Ευόσμου όπου παρέμεινα για 12 χρόνια οπότε και μεταπήδησα από τη γενική αγωγή στην ειδική αγωγή.

Το 2005-2006 επέλεξα να εργαστώ στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που φιλοξενείται στον Εύοσμο.

Για τα επόμενα 5 χρόνια υπηρέτησα την ειδική αγωγή σε τμήματα ένταξης στο 4ο Δ.Σ. Ευόσμου και μετά στο 2ο Δ.Σ. Ευόσμου.

Το Σεπτέμβριο του 2011 ανέλαβα χρέη διευθύντριας στο σχολείο των παιδικών μου χρόνων το 1ο Δ.Σ. Ευόσμου όπου υπηρετώ μέχρι σήμερα.

Από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής ενδιαφέρθηκα και ασχολήθηκα με τα προβλήματα του εκπαιδευτικού κλάδου. Από το 2007 μπήκα ενεργά στη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκα μέλος του Δ.Σ. του Η΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης και από το 2013 συμμετέχω ως αντιπρόσωπος στα συνέδρια της ΔΟΕ.

Ως μητέρα δυο αγοριών υπήρξα μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Ευόσμου.

Επίσης για αρκετά χρόνια ήμουν μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου μας.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ήρθε ως επιστέγασμα προσωπικής εμπειρίας και επαγγελματικής γνώσης πολλών χρόνων.

Το όραμά μου είναι ένας Δήμος με κοινωνικό πρόσωπο, υποστηρικτικός προς όλες τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ένας Δήμος που θέτει ως προτεραιότητά του το παιδί από τη γέννηση έως την ενηλικίωσή του.

Κρυφός πόθος είναι να κυριαρχήσει η καλαισθησία και η ασφάλεια στα σχολικά κτήρια, τις παιδικές χαρές, τα κέντρα άθλησης, να δημιουργηθούν νέες δομές που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, να ιδρυθεί ιατροπαιδαγωγικό κέντρο στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο, να αναβαθμιστούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, να ιδρυθούν σχολές γονέων με στόχο την ενημέρωση αλλά και την υποστήριξη των νέων ανθρώπων που παρά τις αντίξοες συνθήκες αποφασίζουν να κάνουν οικογένεια.

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ο τόπος χρόνια τώρα υποδέχεται συνεχώς νέους ανθρώπους σαν μια μεγάλη αγκαλιά. Είναι καιρός πια να ανανεωθεί, να αναβαθμιστεί και να γίνει πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς και να μην παραμείνει ουραγός στις εξελίξεις.