Κυρέζη Ευγενία

Share

Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Ευγενία Κυρέζη του Ιωάννη και είμαι Κλινικός Ψυχολόγος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Νέα Πνοή : Με Όραμα και Ήθος για τον δήμο μας” με υποψήφιο Δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, τον Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Γεννήθηκα το 1969, στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και έζησα εκεί μέχρι την ηλικία των 27 ετών.

Οι γονείς μου Έλληνες μετανάστες, η Θεοδώρα Σταματελάτου και ο Ιωάννης Κυρέζης, μετανάστευσαν στην Νέα Υόρκη στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και παντρεύτηκαν εκεί. Οι γονείς μου, όπως και πολλοί άλλοι γονείς μετανάστες στην Αμερική, τον αδερφό μου και εμένα, μας μεγάλωσαν ώστε να ήμαστε ενεργά μέλη της ελληνικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, με Ελληνική Παιδεία και Ορθόδοξη Πίστη. Θέλοντας να είμαι περισσότερο ανεξάρτητη και να μην επιβαρύνω οικονομικά τους γονείς μου, ξεκίνησα να εργάζομαι από δεκατριών ετών. Η εργασία και γενικά η δημιουργία είναι αυτό που με γεμίζει και με κάνει να νιώθω αυτοπεποίθηση για το μέλλον.

Σπουδές & Πρακτική Άσκηση

Σπούδασα Κλινική Ψυχολογία στο Audrey Cohen College (σήμερα Metropolitan College of New York) στο Manhattan της Νέας Υόρκης και έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Long Island University στο Brooklyn της Νέας Υόρκης.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου αλλά και μετέπειτα απόκτησα εμπειρία μέσα από εθελοντική αλλά και πρακτική εργασία σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς στην Νέα Υόρκη, όπως ΚΑΠΗ, Κέντρα Αποτοξίνωσης, Κέντρα Νεολαίας, Κέντρα Βοήθειας Θυμάτων Κακοποίησης κ.α. Φυσικά χρειάστηκε να εργαστώ και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για να μπορέσω χρηματοδοτήσω τις σπουδές μου ώστε να μην επιβαρύνω τους γονείς μου. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο βιογραφικό μου εδώ: Κυρέζη Ευγενία – Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής

Κοινωνική Προσφορά

Έχοντας πάντα το πνεύμα της προσφοράς ως οδηγό, έχω υποστηρίξει, δημιουργήσει και εργαστεί πάνω σε διάφορα προγράμματα για παιδιά και νέους. Από την εφηβεία μου ήθελα να συμμετέχω ενεργά στα κοινά και ήμουν εκλεγμένη πρόεδρος στο ΑΧΕΠΑ Chapter (AHEPA – Jackson Heights Maids Nike Chapter) και μέλος στο AHEPA Chapter (Sisterhood Sweet Hearts AHEPA) καθώς και στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όλα στην Αστόρια της Νέα Υόρκης. Φυσικά η αγάπη μου για τους εφήβους και η προσπάθεια μου ώστε να έχουν λιγότερα προβλήματα στη καθημερινότητά τους καθώς και ένα καλύτερο μέλλον συνεχίστηκε και με την ενεργή μου συμμετοχή ως Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, ως Αντιπρόεδρος για τρεις συνεχείς διετίες στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Ευόσμου καθώς και ως μέλος στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου. Τα πρώτα χρόνια αφού εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα, κατά την περίοδο που ήμουν καθηγήτρια στο ACT (American College of Thessaloniki) και στο NORTH College, με τους φοιτητές μου εκεί, οργάνωσα και συμμετείχα ενεργά σε προγράμματα βοήθειας προς κοινωνικούς φορείς όπως την Μέλισσα, το Άρσις, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α. Λίγο μετέπειτα όταν εγκαταστάθηκα στον Εύοσμο προσπάθησα ως εκπρόσωπος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Ευόσμου στον Δήμο μας και συνεργάτης εκεί να συμμετέχω και να φροντίζω για την ομαλή λειτουργία τους. Δεν θα μπορούσα όμως να μην δραστηριοποιηθώ και στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον της γειτονιάς μου γι΄αυτό για αρκετά χρόνια ήμουν επικεφαλής, διοργανώτρια και ομιλήτρια σε σεμινάρια της Σχολής Γονέων της Εκκλησίας Τριών Ιεραρχών Ευόσμου στη ενορία μου.

Επαγγελματική Δραστηριότητα

Από μικρή ξεκίνησα να εργάζομαι για να υποστηρίξω οικονομικά τις σπουδές μου, έτσι για περίπου μια δεκαετία εργαζόμουν στη Νέα Υόρκη πριν έρθω στην Ελλάδα. Από το 1996 που ήρθα στην Ελλάδα εργάστηκα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών (Σβάρνα), σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών (American College of Thessaloniki, CITY College & NORTH College) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Για πάνω από 17 χρόνια ασκώ το επάγγελμα της Κλινικής Ψυχολόγου στο γραφείο μου στην οδό Τριών Ιεραρχιών 16 (λίγο πιο κάτω από την εκκλησία) από το 2008 και παλιότερα από το 2001 μέχρι το 2007 στην οδό Τζαβέλα 12 στον Εύοσμο, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο του Κορδελιού – Ευόσμου και όχι μόνο. Περισσότερες πληροφορίες για την επαγγελματική μου δραστηριότητα αλλά και διάφορα ενδιαφέροντα ψυχολογικά άρθρα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μου https://psyxologosonline.gr.

Οικογένεια

Μετά τις σπουδές μου στη Νέα Υόρκη, το 1996 εγκαταστάθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη (πρώτα στα ανατολικά της πόλης) όπου παντρεύτηκα το 1998 τον Γιώργο Χατσιούλη, που είναι ελεύθερος επαγγελματίας (Μηχανικός Συστημάτων Πληροφορικής – Web Design, Development & Marketing) και το 2001 μετακόμισα στην Νέα Πολιτεία Ευόσμου όπου κατοικώ και εργάζομαι μέχρι και σήμερα.

Είμαι μητέρα τριών υπέροχων παιδιών, της Κωνσταντίνας (18 ετών) του Μιχάλη (15 ετών) και του Ιωάννη (10 ετών) που μαζί με όλα τα παιδιά του δήμου μας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο, μια Νέα Πνοή!

Μια Νέα Πνοή στον Δήμο μας

Γνωρίζοντας τον Κλεάνθη Μανδαλιανό για πολλά χρόνια, έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο και επιστήμονα, πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να υπηρετήσει με συνέπεια και ήθος τους στόχους μας για τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Ο συνδυασμός μας “Νέα Πνοή” απαρτίζεται από ιδιαίτερα αξιόλογους συνεργάτες με πείσμα και μεράκι για τα κοινά, που είμαι πεπεισμένη ότι θα προσφέρουν τα μέγιστα. Έτσι η απόφασή μου να συστρατευθώ με τον συνδυασμό “Νέα Πνοή” για να συνεχίσω την προσπάθειά μου για το καλύτερο μέλλον των παιδιών και του Δήμου μας, ήταν μονόδρομος. Είναι τιμή μου να συνεχίσω τον αγώνα μου δίπλα στον Κλεάνθη Μανδαλιανό και να κάνω πραγματικότητα το όραμα μου για ένα καλύτερο Δήμο με έναν συμπολίτη μας ηθικό και εξαιρετικά ικανό, που με ενέπνευσε σε αυτή μου την προσπάθεια, τον επόμενο Δήμαρχο Ελευθερίου – Κορδελιού – Εύοσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό!

Με εκτίμηση

Ευγενία Κυρέζη

Ψυχολόγος

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ευγενία Ι. Κυρέζη

Κλινικός Ψυχολόγος

Ψυχοθεραπευτής

Τριών Ιεραρχών 16

Εύοσμος

Τηλ: 231077292

Email: support@psyxologosonline.gr

Web: https://psyxologosonline.gr & https://psixi.eu