Παμπουκίδου Αθηνά (Νανά)

Share

Εικαστικός-Εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών Μαθημάτων
Υποψήφια Δημοτ. Σύμβουλος στο Δήμο
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ
με τον συνδυασμό του κ. ΚΛΕΑΝΘΗ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΥ «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» με Ήθος και Όραμα για τον Δήμο μας.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δημιουργώ στο Ελευθέριο-Νέο Κορδελιό.

Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Ελευθερίου-Ν.Κορδελιού.

Είμαι πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κάτοχος τίτλου προμεταπτυχιακών σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και γνώστης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Ε.Ν.Γ)

Εργάστηκα σε Πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου μας, διδάσκοντας ζωγραφική.

Συμμετείχα  και συμμετέχω σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συνεργάστηκα με πλήθος καλλιτεχνών και Συλλόγων σε διάφορες πολιτιστικές και λοιπές δράσεις  που αφορούν την σκηνογραφία, την αισθητική και εικαστική πλευρά αυτών.

Είμαι περήφανη για την Ποντιακή Καταγωγή μου και ενεργό  Μέλος Ποντιακών Σωματείων και Συλλόγων της πόλης μας για την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την διάσωση της προσφυγικής μας ταυτότητας και την αναγνώριση της γενοκτονίας μας.

Υπήρξα ραδιοφωνική παραγωγός και αθλήτρια Βόλεϋ, Ξιφασκίας και Σκοποβολής.

Παντρεύτηκα το 2002 και είμαι μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Ελισσάβετ.

Από το 2009 έως και σήμερα εργάζομαι ως εκπαιδευτικός Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα 2ο, 3ο, 8ο, 7ο και 1ο Δημ. Σχολεία Ελευθερίου-Ν.Κορδελιού.

Με δεδομένο ότι μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου το αίσθημα της δικαιοσύνης, της πολιτικής άποψης, της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού ήταν έντονο  σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας, με πατέρα και αδελφό γνωστούς δικηγόρους, μου γεννάται εύλογα το ερώτημα – πόσο δίκαιο είναι το κόστος των δημοτικών μας τελών να μην έχει καμία απολύτως ανταπόδοση  στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας;  Και γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια βελτίωσης ή αναβάθμισης της χαμηλής ποιότητας αυτών;

Ο Πολιτισμός είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και Παιδείας και ο Πολιτικός Πολιτισμός είναι στάση ζωής.