Ρούμελης Γιώργος

Share

Γιώργος Ρούμελης, Διευθυντής Λυκείου, Φυσικός Msc, PhD Πληροφορικής

Γεννήθηκε και διαμένει διαρκώς μέχρι σήμερα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Πληροφοριακά Συστήματα (Msc. in Information Systems) στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σήμερα είναι διδάκτωρ (PhD) του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. Έχει συμμετοχή σε περιβαλλοντικό ερευνητικό πρόγραμμα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως επιστημονικός συνεργάτης-ερευνητής και εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος διεθνούς ερευνητικής ομάδας στον γνωστικό χώρο των χωρικών βάσεων δεδομένων.

Σήμερα είναι Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Αμπελοκήπων και μέλος Σχολικής Επιτροπής και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του ίδιου δήμου.

Από το 1998 και για τρεις συνεχείς τετραετίες εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ευόσμου. Ενώ έλαβε μέρος στις Περιφερειακές εκλογές του 2010 κατέλαβε εκλόγιμη θέση σε περίπτωση που εκλεγόταν το ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη στο οποίο συμμετείχε.

Χωρίς να είναι Δημοτικός Σύμβουλος πρότεινε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών το οποίο υποστήριξε με δικό του λογισμικό το οποίο προσέφερε δωρεάν στους δήμους Ελευθερίου-Κορδελιού Ευόσμου, Παύλου Μελά και Νεαπόλεως Συκεών.

Από το 2009 είναι αναπληρωτής γραμματέας της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ο.Λ.Μ.Ε. και στη συνέχεια το 2011 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Μ.Ε ενώ το 2013 ολοκλήρωσε τη θητεία του ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Τον χρόνο που μου επιτρέπει η λειτουργία μου ως εκπαιδευτικού και επιστημονικού ερευνητή τον αφιερώνω σε θέματα τοπικού και αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος. Η προσπάθεια για την πραγματική αλλαγή της διοίκησης του Δήμου μας είναι για μένα το καινούργιο μεγάλο στοίχημα. Θα ήθελα στην ώριμη πια ηλικία μου να συμμετάσχω στην απαρχή της καθιέρωσης μιας νέας φιλοσοφίας και πρακτικής στον σχεδιασμό του αύριο και την υλοποίηση του σήμερα των δημοτών και κατοίκων αυτού του δήμου.

Με Όραμα και Ήθος θεωρώ τιμή μου που συμμετέχω στην προσπάθεια του Κλεάνθη Μανδαλιανού και της Νέας Πνοής.