Τσολερίδου Ιωάννα

Share

Γεννήθηκε το 1990 στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, ενώ από το 18 έτος της ηλικίας της έως και σήμερα, ζει στο Ελευθέριο Κορδελιό.

Είναι απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου και του 20ού Ενιαίου Λυκείου Κάτω Τούμπας, καθώς και του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά περιοδικά πολιτισμού της πόλης στους τομείς της αρθρογραφίας, της συνέντευξης, της φωτογράφισης καθώς και στο τμήμα marketing management. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, ενώ έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο τραγουδιού στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό ποντιακού τραγουδιού που διοργανώθηκε στην Χρυσούπολη Καβάλας (2013).

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκδηλώσεις ποντιακών συλλόγων (Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού  κ.α). Εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Πόντος Λελέβω σε (101,3 fm), ενώ παράλληλα ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την ποντιακή παράδοση.

Προσωπικό σημείωμα:
Ανήκω σε μια γενιά που ίσως χρειάστηκε να αναθεματίσει τον τόπο που γεννήθηκε, όχι γιατί δεν είναι όμορφος και όχι γιατί δεν τον αγαπά. Αλλά γιατί φύτρωσε σε μια χώρα που δεν έχει οργανωμένη καλλιέργεια. Γιατί οι γεωργοί της, εκείνοι που θεμελιώνουν τα μέτρα και τα σταθμά των επιλογών μας, μας περιόρισαν τόσο, ώσπου χρειάστηκε να βρεθούμε αντιμέτωποι με το δίλημμα: να φύγω ή να μείνω;

Πολλοί έφυγαν χωρίς δισταγμό, άλλοι με δυσκολία, υπάρχουν όμως και εκείνοι που έμειναν εδώ, με σκοπό να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις. Ποιό ήταν το κίνητρό τους; Θα σας πω εγώ, που ανήκω σε αυτή την τελευταία κατηγορία. Η πίστη! Η πίστη πως το όποιο πρόβλημα έχει εκατομμύρια λύσεις, πως καθετί ελαττωματικό επιδιορθώνεται και κυρίως, πως ο χρόνος όταν συμπορεύεται με την προσπάθεια, μπορεί να αγγίξει, αν μη τι άλλο, τη βελτίωση.

Στο πρόσωπο του κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού βλέπω τη Νέα Πνοή που χρειάζεται ο τόπος που ζω, κυρίως όμως την έμπνευση για να παλέψω με όλες τις δυνάμεις μου για να βελτιώσω την καθημερινότητα των πολιτών, χωρίς να εργάζομαι πίσω από τις πλάτες τους, αλλά μπροστά στα πρόσωπά τους, κρατώντας καθαρό και το δικό μου πρόσωπο.